Takie gołąbki warstwowe a według mnie bardziej rodzaj zapiekanki widziałam w programie "Ewa gotuje".
Trochę zmieniłam przepis, zrobiłam swoją wersję tego dania.Naprawdę szczerze polecam,można przygotować wcześniej a potem zapiec.
Składniki:
- 1,20 mielonego mięsa wieprzowego u mnie to była łopatka
- główka małej kapusty
- 1,5 szkl suchego ryżu
- koncentrat pomidorowy słoiczek
- puszka pomidorów w całości
- 30 dag żółtego sera
- 2 marchewki
- 2 średnie cedule
- 2 ząbki czosnku
Ryż gotujemy na sypko.Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.Cebulę kroimy w kostkę nie musi być bardzo drobno.Czosnek siekamy.Z kapusty wycinamy głąb i parząc w gorącej wodzie zdejmujemy liście(tak jak robimy kiedy gotujemy gołąbki).Liście oddzielone wkładamy do wody w której parzyliśmy kapustę i chwilę je gotujemy,kiedy przestygną ścinamy zgrubienia.Mięso smażymy na oleju,przyprawiamy je vegetą,majerankiem ,usmażone przekładamy do miski. Na tej samej patelni smażymy cebulę z marchewką wrzucamy pokrojone pomidory, koncentrat i czosnek wszystko dusimy i dodajemy usmażone mięso.Dusimy jeszcze chwilę doprawiamy do smaku jeśli jest zbyt suche możemy wlać zalewę z pomidorów.W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami:
- liście kapusty
- ryż
- ser
- mięso
- liście kapusty
- ryż
- ser
- mięso
- liście kapusty
- ryż
- mięso (tu jest mała zmiana kolejności tak, aby ser był na wierzchu)
- ser
Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C i zapiekamy 30 min.
How to make money from gambling on a live casino - Work
OdpowiedzUsuńThe simplest way to make money from gambling 샌즈카지노 is by using real money หารายได้เสริม games. 1xbet korean The amount of money you will receive after playing online gambling.