Archiwum bloga

piątek, 5 lutego 2016

Fasolka po bretońsku



Z tak prostych składników możemy mieć smaczne danie na dwa. Na drugi dzień po odgrzaniu smakuje jeszcze lepiej.




Składniki:

  • 500 g fasoli jaś
  • koncentrat pomidorowy
  • ok. 500 g dobrej jakości kiełbasy cienkiej
  • listek laurowy,ziele angielskie,majeranek
Fasolę płukamy na sitku,zalewamy wodą i zostawiamy do namoczenia na całą noc.
Namoczoną fasolę zalewamy wodą wrzucamy listek,ziele ang.,sól i gotujemy aż fasola zmięknie.Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na rumiano.Do fasolki wrzucamy kiełbasę,koncentrat,majeranek i gotujemy jeszcze przez chwilę,aby smaki się połączyły.Doprawiamy jeszcze do smaku wg własnego gustu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz