Archiwum bloga

poniedziałek, 1 lutego 2016

Zrazy wieprzowe

Bardzo smaczne zrazy z mięsa wieprzowego, miałam biodrówkę i brak pomysłu na obiad.Pomyślałam o zrazach i zabrałam się do roboty.Wprawdzie wersja uproszczona,bo nie wołowe,ale co za tym idzie tańsza;).


Zawijane zrazy wieprzowe


  • mięso wieprzowe u mnie biodrówka,ale może być łopatka lub szynka ilość dowolna zależy na ile osób
  • papryka marynowana 
  • korniszony
  • słonina kilka bardzo cieniutkich słupków
  • musztarda
  • cebula
  • sól,pieprz
  • bulion

Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.posmarować każdy płat musztardą i na każdym układać słupek słoninki,piórka cebuli,paseczki papryki i korniszonów. Zwijać w roladki spinając wykałaczkami. Każdą roladkę obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano.Przełożyć do garnka zalać bulionem dodać listek laurowy,ziele angielskie i dusić do miękkości. Kiedy mięsko będzie miękkie zaprawić sos 1,5 łyżki mąki rozrobionej w wodzie. Zagotować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz